Street Kitchen - 2020. Sze 18. 22:40

Teszteltük az általatok legjobbnak ítélt lángosozókat

Nekem valamiért az van a fejemben, hogy a lángos egy tipikusan Balaton-parti strandkaja, így nem győztem csodálkozni, milyen sokan szavaztatok Instagramon a legjobb budapesti helyekre. Én utoljára talán 10 évvel ezelőtt, a Corvin tetőről kijövet gondoltam úgy, hogy most aztán mindenkinek jobb lesz, ha eszem egy lángost, de úgy tűnik, a műfaj éjjel-nappal, évszaktól …

A CIKK FOLYTATÁSÁNAK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE...

Gasztro

A rovat további legfrissebb cikkei
Street Kitchen - 2020. okt 19. 17:23

Sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini

A cukkinit megmossuk, és körülbelül 6-7 centi vastagra vágjuk. A közepét egy kés vagy kanál segítségével kikaparjuk. A sajtot lereszeljük, a kaprot apróra vágjuk, és egy tálban összekeverjük a juhtúróval és a fokhagymanyomón áttört fokhagymával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges (a juhtúró önmagában is elég sós). A cukkinit besózzuk, majd …
Street Kitchen - 2020. okt 19. 15:00

Fügés-pisztáciás alternatív gofri “karamellszósszal”

A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a tej felét, a zablisztet, a vajat, a sütőport és a sót. Alaposan összekeverjük, majd mehet hozzá a maradék tej és a datolyaőrlemény. Csomómentesre keverjük a tésztát, majd gofrisütőben megsütjük a gofrikat. A szószhoz összekeverjük a két hozzávalót. A gofrikat meglocsoljuk a „karamellszósszal”, rakunk rá friss …
Lila füge - 2020. okt 19. 11:48

MIT FŐZZEK A HÉTEN? I #A LEGJOBB VEGETÁRIÁNUS ÉTELEK

Hétfő | GESZTENYÉS ÉDESBURGONYA-KRÉMLEVES Kedd | MÉZZEL SÜLT, FŰSZERES SÜTŐTÖKSALÁTA Szerda | KUKORICÁS MAC AND CHEESE Csütörtök | SAKSUKA FEHÉR BABBAL Péntek | KURKUMÁS LENCSEFASÍRT Szombat | ERDEIGOMBA-RAGU ZÖLDBABBAL ÉS TARHONYÁVAL Vasárnap | CÉKLÁS SÜLT KENYÉRSZELETEK
Street Kitchen - 2020. okt 19. 8:21

Poutine, a brutálfinom kanadai sült krumpli

A gravyhez a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, és sűrűre beforraljuk. A krumplit megmossuk, cikkekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, majd max fokozaton addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Kivesszük, rádobjuk a kis …
Street Kitchen - 2020. okt 18. 17:20

Vajas-citromos sertésszűz zöldbabbal

A sertésszüzet megtisztítjuk a hártyáktól, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon kérget sütünk rá. Pár perc pihentetés után, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10-12 percre, majd ismét pár percet pihentetjük. A zöldbabot sós vízben megfőzzük (ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, 2-3 perc elég is neki), majd hideg víz alatt lehűtjük. A …
Street Kitchen - 2020. okt 18. 10:43

7 nap 7 recept – Nóri kedvenc ételei

Pho leves A világ egyik legfinomabb húslevese Vietnámból jutott el hozzánk. A pho az a kaja, amit bűn lenne kihagyni, millió érv szól mellette: könnyű elkészíteni, egészséges, tartalmas és isteni finom. Ezzel a fűszerektől illatozó levessel ráadásul úgy villanthatsz, hogy közben nem kell órákat a konyhában időznöd. Lángos Alapkaja, gyerekkorunk íze, amit …
Street Kitchen - 2020. okt 17. 17:23

Körtés-kéksajtos kalács

A körtéket negyedeljük, majd 180 fokra előmelegített sütőben haraphatóan puhára sütjük. A tésztához a tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrokat és egy csipet lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Az átszitált liszteket összekeverjük a fahéjjal és a sóval, majd az élesztős tejet, a tojást és a vajat is belekeverjük, és …
Street Kitchen - 2020. okt 17. 14:50

Tejfölös lencsefőzelék sült kolozsvárival

A szalonna bőrét levágjuk, a szalonnát majd egy lábasban körbepirítjuk az olajon a szalonnával együtt. A szalonnát kivesszük, és ugyanebben a lábasban lepirítjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát, rádobjuk a köményt és a cukrot, ráöntjük a vizet és a lencse felét, majd felforraljuk, és 5-10 percig lassú tűzön bugyogtatjuk. Hőkiegyenlítéssel belekeverjük a …
Street Kitchen - 2020. okt 17. 8:20

Pudingos-almás-kekszes süti

Az almát megpucoljuk, kiszedjük a magházát, és lereszeljük a nagy lyukú reszelőn. Ezután egy nagy lábasban összekeverjük 5 evőkanál cukorral, citromlével, fahéjjal, és 20-25 percig pároljuk, amíg a víz nagy része el nem párolgott. A pudingport csomómentesre keverjük a maradék cukorral és a tej felével, majd beleöntjük a maradék tejet, és keményebb pudingot …
Street Kitchen - 2020. okt 17. 8:20

Sajtos palacsinta kolbászos-tejfölös krémmel

A palacsintatésztához a tejet és a tojást összekeverjük, majd a sót és lisztet hozzáadva csomómentesre dolgozzuk. A töltelékhez a kolbászt kockára vágjuk, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, amit szintén lepirítunk, ezután rákanalazzuk a tejfölt, sózzuk, és az egészet összeforraljuk, majd félretesszük. A serpenyőt kicsit letisztítjuk, majd …
Street Kitchen - 2020. okt 16. 14:49

Francia álomburger

A mártáshoz a vajon megfuttatjuk az apróra vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a bor és víz keverékével, és folyamatos forralás mellett sűrűre főzzük. A majonéz összetevőit egy edénybe tesszük, majd botmixerrel egyenletesen, alulról felfelé irányuló mozgással összekeverjük, amíg ki nem alakul az emulzió. A spenótot kevés vajon kicsit …
Hello vidék - 2020. okt 16. 13:06

Még most érdemes elkészíteni: mutatjuk a tökéletes savanyúság recepteket

A téli kamrából nem hiányozhatnak a különböző savanyúságok. Amellett, hogy számos ételhez fogyaszthatjuk őket, nem is olyan bonyolult elkészíteni őket. Alapanyagok terén széles a választék, hogy mit és mivel kombinálunk, viszont az árak esetében már a legfőbb szempont, hogy kísérletezésünk, ne terhelje meg pénztárcánkat. Mire számíthatunk a piacokon? Mennyibe …
Street Kitchen - 2020. okt 16. 12:34

Zablisztes banánkenyér

A tésztához egy villával összetörjük a banánokat, majd összekeverjük a tojásokkal és a többi hozzávalóval. Egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk a masszát. A süti tetejére való banánt hosszában felszeleteljük, a tészta tetejére rakjuk, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percre. Megvárjuk, amíg legalább langyosra hűl, majd …
Hello vidék - 2020. okt 16. 12:05

Félmillió embernek elegendő ételt dobunk a kukába Magyarországon: mi lehet az oka?

A Nébih kutatása szerint évente több mint 600 millió adag élelmiszert pazarolunk el a háztartásainkban Magyarországon. A Pénzcentrum szerint a pazarlás hátterében rengeteg tényező állhat: időhiány, pénzhiány, a lehetőségek hiánya a hulladék hasznosítására, munkakörülmények, családi állapot, stb. A legújabb kutatásukban pontosan ezt vizsgálják.
Street Kitchen - 2020. okt 16. 10:40

5 legegyszerűbb köret rántott és sült hús mellé

Hagymás tört krumpli A hagymás tört krumpli az a cucc, amit egész egyszerűen nem lehet elrontani. A rántott és sült húsok régivágású kísérőjét pont ugyanúgy kell elkészíteni, ahogy azt a nagyink tanította – csak semmi flanc, de annál több hagyma! Édes-savanyú mandulás pirított répa Ki mondta, hogy a zöldségköretnek unalmasnak kell lennie? Újíts be ezzel The …
Hello vidék - 2020. okt 16. 8:07

Kiszámíthatatlan a húspiac: drágulásra számíthatunk?

Kiszámíthatatlanná vált a hazai és a nemzetközi húspiac az elmúlt félévben főként a koronavírus és az afrikai sertéspestis miatt. A hazai gyártók szerint a fogyasztás is jelentősen átalakult - írja a Telex.
Street Kitchen - 2020. okt 15. 17:20

Tarjás-kolbászos babragu

A tarját nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon, magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt szafton elkezdjük lepirítani a kolbászt, majd amikor elkezdte kiengedni a zsírját, rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymákat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a köménnyel és borssal. Ekkor mehet vissza a hús, a lecsepegtetett bab, a …
Street Kitchen - 2020. okt 15. 14:54

Sütőben sült szilvalekvár

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük. Egy mélyebb tepsibe tesszük a gyümölcsöket, 150 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. kétóránként megkeverve, 5-6 órán át sütjük, amíg sűrű szilvalekvárt kapunk. Ha tetszett a sült szilvalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és …
Street Kitchen - 2020. okt 15. 13:10

7 őszi főétel, amit imádni fogtok

Sütőtökös dödölle A dödölle generációk ikonikus kajája, és rendszerint a nagyink jut róla az eszünkbe. A nosztalgikus történetet sütőtökkel turbóztuk fel, a plusz csavar pedig a bacon, amitől ellenállhatatlan és igazán tartalmas lesz ez az étel. Gesztenyés-gombás loaf kelbimbós caponatával Akár vega vagy, akár nem, ez a gesztenyés loaf olyan ütős cucc, amit …
Street Kitchen - 2020. okt 15. 8:50

Birsalmakompót

A birsalmát hámozás után negyedeljük és kivágjuk a magházát. Vigyázzunk, mert a húsa kemény, és a kés könnyen megszaladhat. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, belerakjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, a mézet, és az almaecetet, és az egészet fedő alatt felforraljuk, majd egy bő órán keresztül főzzük, amíg meg nem puhult. A birsalmát The post …
Street Kitchen - 2020. okt 14. 17:34

Cukkinis-kecskesajtos-csirkemelles tarte

A tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel (vagy használhatunk aprítógépet), majd hozzáadunk sót ízlés szerint, és beledolgozzuk a tojássárgáját és a tejet is. Fóliába tekerjük a tésztát, majd hűtőben pihentetjük minimum fél órát. A hűtött, kész tésztánkat lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és belehelyezzük a sütőformába. Sütőbabbal (a sütőbab …
Street Kitchen - 2020. okt 14. 14:45

Tepsis húsgolyós penne

A darált húst alaposan összekeverjük a fűszerekkel, a keményítővel és a zúzott fokhagymával, majd kisebb diónyi golyókat formázunk belőle, és 2 evőkanál olajon pirosra sütjük. A serpenyőből kivesszük a húsgolyókat, majd a mártáshoz kissé lepirítjuk benne a zúzott fokhagymát és a chilit, azután ráöntjük a paradicsomos alapot, és 2-3 percig forraljuk. Közben …
Street Kitchen - 2020. okt 14. 8:20

Joghurtos répakrémleves csicseriborsóval

A vaj és az olaj keveréken kicsit megpirítjuk az apróra vágott hagymákat és a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a curryporral, és rádobjuk a vékonyra vágott répát. Elkeverjük, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és puhára főzzük a zöldséget. Ezután leturmixoljuk, belerakjuk a narancs levét, majd a joghurtot. A lecsepegtetett csicseriborsót összekeverjük az …
Street Kitchen - 2020. okt 13. 17:15

Spenótos tortelloni ricottakrémmel

A tésztához a bébispenótot forrásban lévő vízbe dobjuk max. 30 mp-re, ezután leszűrjük és jeges vízbe rakjuk át. Ezután jól kicsavarva mehet is egy aprítóba, a tojással, olajjal együtt, majd jöhet egy alapos zúzás, hogy szép sima állagot kapjunk. A lisztet egy deszkára borítjuk, a közepébe egy kis mélyedést készítünk, és belelocsoljuk a spenótos tojást, The …
Street Kitchen - 2020. okt 13. 14:52

Tejfölös kevert süti barackkal

A barack kivételével mindent egy nagy tálba mérünk, és alaposan összekeverjük. Belesimítjuk a masszát egy tepsibe, rárakjuk a szeletekre vágott, felezett őszibarackot, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 35-40 percre, majd megvárjuk a szeleteléssel, amíg kihűl a süti. Ha tetszett a tejfölös kevert süti barackkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, …
Hello vidék - 2020. okt 13. 13:28

Ennyit az idei befőzésről: brutális drágulás a boltokban, piacokon

Az időjárás nem kedvezett a gyümölcstermesztőknek idén, de akinek a kertjében van néhány gyümölcsfa, az ősszel mégis jól jár. A hidegebb hónapokban a befőttek népszerűsége megnő, de ilyenkor a lekvárt főzők tábora is megnő. Ősszel olyanok is kedvet kapnak a lekvárkészítéshez, akik még azelőtt sosem próbálták, így nekik próbálunk most segíteni. Ahogy a …
Street Kitchen - 2020. okt 13. 10:57

A legjobb kekszek a világ minden tájáról, amiket egyszer muszáj megkóstolnod!

Koulourakia A koulourakia egy görög húsvéti keksz, amit hagyományosan mindig húsvét hétfőn fogyasztanak, de máskor is nyugodtan készíthető. Vajjal és vaníliával csinálják, hosszúkásra nyújtják, mint a kígyót, mert a görögök szerint a kígyó gyógyító hatással bír. Van, hogy a kígyókat feltekerik, sütés előtt pedig megszórják szezámmaggal vagy …
Street Kitchen - 2020. okt 13. 8:23

Házi almás „gumicukor”

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kisebb kockákra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt egy lábasba rakjuk, és kb. 10 percig forralgatjuk, hogy kissé összeessen az alma. Egy aprítóban alaposan lezúzzuk, és egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatjuk, majd betoljuk a 80 fokos sütőbe kb. 4 órára. Ezután megvárjuk, amíg langyosra hűl, és ollóval …
Hello vidék - 2020. okt 13. 4:37

Ha valamit megköszönhet a koronavírusnak a vidéki gasztronómia, akkor ez az

Egyre nagyobb arányban támaszkodnak a hazai, lehetőleg helyi alapanyagokra a vidéki éttermek, ahol a minőségi termékeket megpróbálják a lehető legközelebbi termelőktől beszerezni. Ezzel nem csak a helyi vállalkozásokat támogatják, de a hazai ízeket is közelebb hozzák a vendégekhez, csökkentik az ökológiai lábnyomukat és szorgalmazzák a körforgásos gazdaság …
Street Kitchen - 2020. okt 12. 17:20

Magyaros pepperonipoppers

A pepperónikat óvatosan hosszában kettévágjuk, majd a magokat eltávolítjuk belőlük, ezután törlőpapíron vagy konyharuhán alaposan leszárítjuk. A kolbászt megpucoljuk, hogy a sajtkrémmel össze tudjuk dolgozni. Ehhez a kolbászt felkockázzuk, lezúzzuk egy aprítóban, majd hozzáadjuk a sajtkrémet, és krémesre keverjük. Ha kell sózzuk, borsozzuk, bár erre mi nem …
Street Kitchen - 2020. okt 12. 14:50

Sült paprikás mac and cheese

A kápia paprikákat 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a héjuk. Ezután egy tálba rakjuk, lefedjük, és hagyjuk kicsit hűlni. A magjait kiszedjük, héját lehúzzuk. A tésztát al dentére főzzük, majd leszűrjük. Besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, megszórjuk a paprikával, felöntjük a tejjel, …
Street Kitchen - 2020. okt 12. 10:40

Kockaházban nyitott szuper pékség egy pilisi zsákfaluban

Tudom, hogy már szinte nem is számít hírnek egy újabb kovászos pékség, de én nagyon tudok örülni minden egyes helynek, ahol végre úgy nyúlnak a liszthez, ahogy valóban kell. Hiszen nálam jobban valószínűleg kevesen szeretik a kenyeret. A Mandelbrot Pékség nagyon sok szempontból különleges, az egyik ilyen faktor az elhelyezkedése. Nem elég, hogy egy kedves The post …
Lila füge - 2020. okt 12. 9:26

MIT FŐZZEK A HÉTEN? I #MELENGETŐ FOGÁSOK A HŰVÖS NAPOKRA

Hétfő | BORÓKÁS-ALMÁS KÁPOSZTALEVES Kedd | GÖRÖG RAKOTT TÉSZTA Szerda | FŰSZERES ALMATEA Csütörtök | HARIRA – PARADICSOMOS CSICSERIBORSÓLEVES Péntek | PADLIZSÁNOS ÉDESBURGONYA PITE Szombat | CIDERBEN FŐTT CSIRKECOMB KARFIOLPÜRÉVEL Vasárnap | TÖK KRÉMLEVES, TÖKMAGMORZSÁS SAJTGOLYÓVAL
Street Kitchen - 2020. okt 12. 8:20

Zöldbabkrémleves sült virslivel

A zsírt felmelegítjük egy lábasban, majd a hagymákat félfőre vágva, a fokhagymát felszeletelve, a krumplit vékony szeletekre vágva erősen lepirítjuk benne. Ha lepirult, hozzáadjuk a köményt és a paprikát, sózzuk és borsozzuk, majd beletesszük a zöldbab bő háromnegyedét, azt is átpirítjuk, majd felöntjük 1,5 l vízzel vagy zöldségalaplével. A maradék zöldbabot …
Street Kitchen - 2020. okt 11. 17:23

Thai bazsalikomos csirke

Az olajon elkezdjük pirítani a magas hőmérsékleten a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Ha egy kicsit lepirult, mehet rá a felszeletelt hagyma, fokhagyma, chili és az összes alapanyag, kivéve a bazsalikom. Addig pirítjuk, amíg a hagyma is kicsit meg nem pirul, ekkor mehet rá a bazsalikomlevél. Összeforgatjuk, és rizzsel tálaljuk. Ha tetszett a thai bazsalikomos csirke The post …
Street Kitchen - 2020. okt 11. 14:54

Házi pulykamellsonka

A pulykamellfilét két egyenlő részre vágjuk. A cél, hogy csuklónyi vastagok legyenek. Ez azért fontos, hogy hamarabb megfőjenek, és utána a szeletek is pont szendvicskenyérbe valók lesznek. A pulykamellet ezután, ha kell, megtisztítjuk a megmaradt hártyáktól, hiszen nem lenne szép, ha bármi ilyesmi belekerülne a sonkába. Ezután a húst egy lábasba tesszük, majd …
Street Kitchen - 2020. okt 11. 14:00

7 nap 7 recept, Zé kedvenc ételei

Nyírségi gombócleves Most, hogy már komolyan kezd hűvösebbre fordulni az idő, nem árt előre betárazni a levesreceptekkel. A nyírségi gombócleves olyan tartalmas és annyira fullos, hogy szerintünk utána már csak egy klassz süti hiányzik, és meg is van a tökéletes hétvégi ebéd! Paprikás csirke Igen, sokszor mondtuk már, hogy e nélkül vagy a nélkül a The post 7 nap 7 …
Street Kitchen - 2020. okt 11. 8:23

Gyúrt tésztás barátfüle

A lisztet, az olajat és a tojásokat és az egy sárgáját egy aprítógépbe tesszük, és addig zúzzuk, amíg nagyjából össze nem áll (pár másodperc), majd kiborítjuk a munkafelületre. Kézzel addig gyúrjuk tovább, amíg össze nem áll teljesen, és egy homogén tésztát nem kapunk. Lefóliázzuk, és hagyjuk pihenni a hűtőben minimum 30 percet. A zsemlemorzsát száraz The …
Street Kitchen - 2020. okt 10. 17:23

Kolbászos-paprikás kukoricakenyér

A tejbe belekeverjük a citromlevet, és hagyjuk állni pár percet. A liszteket, a sót, a sütőport, az apróra vágott kolbászt és paprikát egy tálban összekeverjük. Ezután belekeverjük az írót (az lett a citromos tejből), a vajat és a tojást. A sütőformát kibéleljük egy sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 190 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt The post …
Street Kitchen - 2020. okt 10. 15:16

Áfonyás minipite

A pite tésztájának hozzávalóit összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, majd hűtőbe rakjuk 1 órára. Ezután lisztezett felületen kb. 2-2,5 mm vastagságúra nyújtjuk, és akkora korongokat szaggatunk belőle, amelyek szépen beleférnek egy muffinforma mélyedéseibe. Beleillesztjük a mélyedésekbe a tésztát, elegyengetjük, levágjuk a feleslegesen lelógó részeket is (ha kicsit …
Street Kitchen - 2020. okt 10. 10:42

Így főzz tökéletes, aranyló húslevest – profi tippek!

A húsleves elkezdéséhez először is tisztában kell lenni azzal, hogy nem egy megúszós feladat, tehát nem árt némi türelemkredit. A húsleves alapjának kiválasztásánál ez az egyik legfontosabb szempont, mert a fehér, lágy rostozatú húsoktól haladva a sötét, vöröses, erős izomrostozatúak felé növekszik az elkészítési idő. Egy alap halleves 1-2 óra alatt is megfő, …
Street Kitchen - 2020. okt 10. 8:21

Mangós csirke katsu burger

A salátához az összes zöldséget vékonyan felszeleteljük, a koriandert apróra vágjuk, és egy tálban összekeverjük a sóval és a lime-lével. Fél órát hagyjuk állni, azután pedig leszűrjük a levet alóla. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és a klasszikus módon bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül a panko morzsába forgatjuk. Ezután bő olajban …
Street Kitchen - 2020. okt 9. 14:45

Koktélparadicsomos-mozzarellás ragu puliszkával

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felvágott koktélparadicsomot, olyan 10-15 percig közepes lángon hőkezeljük, utána a lecsöpögtetett és ugyanekkora darabokra vágott mozzarellát dobjuk rá, fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a mozzarella egy kicsit meg nem olvad. A puliszkához vizet melegítünk, sózzuk, majd …
Hello vidék - 2020. okt 9. 13:03

Ez a magyarok őszi kedvence: fillérekből készíthetünk ételeket és italokat a szuperzöldségből

Egyre népszerűbb hazánkban az őszi-téli hónapok nagy kedvence, a sütőtök. A különleges és rendkívül egészséges szuperzöldségből számtalan ételt és italt készíthetünk és a pénztárcánkban sem kell túl mélyre nyúlnunk. A HelloVidék sütőtök kisokosában mindent összegyűjtöttünk a zöldségről, valamint a 2020-as szezon legjobb tökös receptjeit is …
Street Kitchen - 2020. okt 9. 10:40

Teszteltük a Vicky Barcelona új étlapját

Akinek a név hallatán egyből a jól ismert Woody Allen-film ugrik be, az nem a véletlen műve. A tulajdonos, Daniel Berenson egy időben sokat utazott a spanyol fővárosban, ahol azonnal beleszeretett a mediterrán életérzésbe. Aki számára ismeretlen lenne a történet: két amerikai barátnő, Vicky (Rebecca Hall) és Cristina (Scarlett Johannson) Barcelonába utazik a nyári …
Street Kitchen - 2020. okt 9. 8:20

Grillcsirkés-ananászos-currys szendvics

Az ananászt, amennyire tudjuk, leszárítjuk egy papírtörlővel, majd egy száraz, tapadásmentes, füstölgő serpenyőbe dobjuk, és mindkét oldalukat megkapatjuk, hogy enyhén fekete színt kapjanak. Kivesszük a serpenyőből, és hagyjuk kihűlni. A majonézt, a fokhagymát, a sót, a borsot, a curryt és 4 db ananászt (120 g) egy aprítógép vagy egy botturmix segítségével …
Street Kitchen - 2020. okt 8. 17:21

Spenótos-túrós táska

A spenótot egy serpenyőbe tesszük, megszórjuk a fokhagymaporral, borssal, sóval, és közepes lángon lassan puhára pároljuk, majd félretesszük hűlni. A lehűlt parajt összekeverjük a túróval és a reszelt trappistával, és beleszórjuk a szerecsendiót. A levelestészta-lapot kihajtogatjuk, félbevágjuk, és az egyik felére 6 kis kupacban rákanalazzuk a parajos tölteléket …
Origo - 2020. okt 8. 15:45

Sütött már így krumplit?

Tegyük félre az unalmas köreteket egy kis időre, próbáljuk ki ezt a sült krumplit!
Street Kitchen - 2020. okt 8. 14:45

Édes-savanyú csirke felturbózva

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, egy kevés olajon lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a lecsepegtetett ananászt, majd ezt is kiszedjük, és mehet a serpenyőbe a vékony szeletekre vágott hagyma, fokhagyma és gyömbér. Kis pirítás után mehet bele a vékonyra szeletelt répa, pár perc múlva pedig a hús, ananász és a …
Hello vidék - 2020. okt 8. 13:05

Így hat a testedre, ha soha többé nem eszel húst: tényleg jobban jársz?

A vöröshús-fogyasztás vesztett népszerűségéből, mióta kapcsolatban hozták a szív- és érrendszeri betegségek növekvő kockázatával, illetve az utóbbi időszakban etikai, környezetvédelmi szempontok is képbe kerültek a húsfogyasztás kapcsán. De vajon kinek van igaza: a húsevőknek vagy a vegánoknak?
Street Kitchen - 2020. okt 8. 11:04

5 egyszerű és gyors ebéd csirkemellből

Zöldséges-csirkés egyserpenyős egytálétel 15 perc alatt egy laktató, de egészséges kaját is össze lehet dobni. Nem kell hozzá más, csak csirkemell, bolti pesztó és rengeteg zöldség. Nézzetek körül a fagyasztóban, és toljátok bele nyugodtan a hűtőben árválkodó, maradék paprikát is. Megúszós parmezános csirke Egyszerű, mégis extra ebéd a ropogósra sült …
Street Kitchen - 2020. okt 8. 8:30

Ratatouille a L’ecsó rajzfilm alapján

A paradicsomokat, a cukkiniket és a padlizsánt vékony, kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk. A leesőket és a zöldségvégeket félretesszük a zöldségkrémhez, a karikákat pedig négyesével sorba rakjuk. Olívaolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd mehet is bele a felszeletelt vöröshagyma, és sózzuk. Ezután beletesszük a felkockázott paprikát, a paradicsomvégeket, a …
Street Kitchen - 2020. okt 7. 18:06

Csirkeszárnyas raguleves franciasaláta-alapból

A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, és egy nagy lábasban lepirítjuk az olajon, felöntjük a vízzel, beledobjuk a leveskockát, és fél órát főzzük. Ezután mehet bele a franciasaláta-alap, a tárkony és az ecet, és további 10 percet főzzük. A tejfölt kikeverjük a keményítővel, szépen behabarjuk, és már tálalhatjuk is. Ha tetszett a csirkeszárnyas raguleves …
Street Kitchen - 2020. okt 7. 16:44

Mustban párolt tarja

Ha nem kapunk mustot a boltban, nem kell kétségbeesni, mert a leszemezett szőlőt enyhén összeturmixolva, majd szűrőn átpasszírozva mi magunk is elkészíthetjük. A tarjákat sózzuk, borsozzuk, és egy forró serpenyőben erősen lepirítjuk a zsíron, majd átrakjuk egy olyan tepsibe, amiben kényelmesen elférnek. Ráöntjük a mustot, rákarikázzuk a krumplit, rádobjuk a …
Street Kitchen - 2020. okt 7. 10:40

Kevesebbet járunk bolta, de többet költünk: így változtak a vásárlási szokásaink

Hosszú cikkben taglalja a The New York Times, milyen nagy mértékben változtak meg az amerikaiak vásárlási szokásai a koronavírus évében. Szinte minden üzletlánc nagy növekedést mért forgalmában március, azaz a koronavírus-járvány kitörése óta. Hatalmas változás, hogy generációk óta először az amerikaiak sokkal több pénzt költenek el a szupermarketekben, mint …
Street Kitchen - 2020. okt 7. 8:21

Proteines banánkenyér törökmogyoróval

A száraz keverék alapanyagait összekeverjük. A nedves keverék alapanyagait egy turmixgépben pürésítjük, majd alaposan összekeverjük a száraz keverékkel. Egy tapadásmentes loaf formába öntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre. Ha tetszett a proteines banánkenyér törökmogyoróval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív …
Street Kitchen - 2020. okt 6. 18:16

Kókusztejes spenótkrémleves

A leveshez kevés olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot, és azzal is lepirítjuk egy kicsit. Felöntjük a kókusztejjel, esetleg egy kis vízzel, ha nagyon sűrű lenne, és körülbelül 8 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Ha összefőttek az ízek, egy botmixer segítségével leturmixoljuk a levesünket, majd beledobjuk a vajat. A …
Street Kitchen - 2020. okt 6. 14:45

Zé-féle vegán zöldségcurry

A kesudiót száraz serpenyőben lepirítjuk. A padlizsánt felkockázzuk, és a forró, száraz serpenyőben pár perc alatt lepirítjuk, pörgetve- kevergetve, majd megszórjuk egy csipetnyi sóval, meglocsoljuk 1 evőkanálnyi olajjal, és félretesszük egy tálba. A forró edénybe öntünk egy-két evőkanálnyi olajat, és megpirítjuk benne a reszelt gyömbért és fokhagymát, illetve a …
Hello vidék - 2020. okt 6. 13:02

Őszi vitaminbomba: ez a filléres magyar étel biztosan felturbózza az immunrendszered

Az hidegebb hónapok alatt sok háztartásban kerül elő a kompót, mint gyors és egészséges finomság. Ősszel rengeteg szezonális gyümölcs válik elérhetővé, így nem csoda, hogy sokan előszeretettel készítik és fogyasztják húsok mellé, vagy csak úgy, magában. Hogy készül a legegyszerűbb kompót? Milyen gyümölcsökből készíthetjük el? Ma ennek jártunk utána.
Street Kitchen - 2020. okt 6. 10:40

A MÁK Bistro elhozta Budapestre az idei nyár legnagyobb balatoni sikerét!

Sajnos sanyarú időszak ez most a vendéglátás számára. Aki járt mostanában a végtelenül kihalt Belvárosban a bazilika vagy a Kossuth tér környékén, nyilván azonnal érti, hogy miért. A gasztronómia fejlődésének mindig is fontos alapja volt a turizmus, és a turisták az elmúlt években szerették is Budapestet. A gasztro úgy pörgött, mint Magyarországon még soha. Nem …
Street Kitchen - 2020. okt 6. 8:20

Csirkeszárny vele sült zöldségekkel

A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal, és egy nagy sütőtepsi aljára tesszük. A szárnyakat is összeforgatjuk a többi hozzávalóval, a zöldségek tetejére tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt készre sütjük. Ha tetszett a csirkeszárny vele sült zöldségekkel receptje, csekkoljátok a …
Street Kitchen - 2020. okt 5. 17:21

Sütőtökös dödölle

Az apróra vágott hagymát és a kis kockákra vágott bacont addig pirítjuk a libazsíron közepes hőmérsékleten, amíg a bacon gyönyörű piros színt nem kapott és ropogós nem lett. A főtt burgonyát átnyomjuk egy burgonyanyomón, és még melegen mindent alaposan összegyúrunk. Egy kanállal rusztikus, kis galuskaszerű formákat vágunk a masszából, és libazsíron pirosra …
Street Kitchen - 2020. okt 5. 11:00

5 király kaja gesztenyével

Mont Blanc a leggesztenyésebb süti Ahogy Nóri is mondja, ez nem a legmegúszósabb recept a kosarunkban, de esős őszi hétvégéken simán bevállalhatjátok, hogy kicsit jobb kedvetek legyen. Az elkészítése abszolút nem nehéz, inkább csak munkafolyamatokból van több, tehát azok is nekiugorhatnak, akik még kicsit bátortalanabbul mozognak a konyhában. Gesztenyés-csokis keksz Én …
Lila füge - 2020. okt 5. 8:59

MIT FŐZZEK A HÉTEN? I #OLASZOS ÉTELEK

Hétfő | OLASZ RAKOTT PADLIZSÁN Kedd | PANZANELLA Szerda | RIBOLLITA Csütörtök | GOMBA BOLOGNAI RICOTTÁVAL TÖLTÖTT KAGYLÓTÉSZTÁVAL Péntek | RICOTTÁS GNOCCHI ZÖLDBORSÓSZÓSSZAL Szombat | TRAMEZZINO – HÁROMSZÖG SZENDVICS Vasárnap | ŐSZI, SÜTŐTÖKÖS PIZZA
Street Kitchen - 2020. okt 5. 8:23

Vegán sült tofu

A tofut minimum 1 órát préseljük 2 vágódeszka között úgy, hogy nehezék van a vágódeszka tetején (pl. egy fazék víz). A tofut a préselés után leszárítjuk, kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A marinádhoz az alapanyagokat egy kisebb lábosba öntjük, a felére forraljuk, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ráöntjük a tofura, összekeverjük, és hűtőbe hagyjuk The post Vegán …
Street Kitchen - 2020. okt 4. 17:20

Diós-sütőtökös pite

A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót, fóliába csomagoljuk a tésztát, és 30 percre hűtőbe dobjuk. A sütőtököt megpucoljuk, kiszedjük a magjait, angyobb darabokra vágjuk és 190 fokos kb. 40 perc alatt puhára sütjük. A sütőtököt turmixgépben lepürésítjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, a durvára vágott …
Street Kitchen - 2020. okt 4. 10:40

7 nap, 7 recept – Tamás kedvenc ételei

Velős pirítós Nem gyenge kezdés, tudjuk, de hát gyáva népnek nincs hazája, ahogy Jani szokta mondani. Bár sokan ódzkodnak a velőtől, szerintünk az egyik legkirályabb dolog, amit csak piritósra rakhatunk, ráadásul a hozzávalók a világ legegyszerűbb alapanyagai közül kerülnek ki. Ha már elmúlt dél, akkor jéghideg sörrel tálaljuk. 😀 Sonkás szendvics tökéletes …
Street Kitchen - 2020. okt 4. 9:09

Zöldséges-csirkés egyserpenyős egytálétel

A rizst összekeverjük a vízzel, sóval, borssal, és 10-15 perc alatt megpuhítjuk a mikróban. A raguhoz a csirkemellet kis kockákra vágjuk, és az olajon, magas hőmérsékelten elkezdjük pirítani, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket felszeleteljük. A cukkinit és a paprikát rádobjuk a húsra, és további 2-3 percig pirítjuk. Ekkor jöhet rá a vékonyra szeletelt hagyma és …
Street Kitchen - 2020. okt 4. 8:20

Egészben sült mustáros tarja

A tarját sózzuk, borsozzuk, és a sertészsíron, magas hőfokon pirosra sütjük minden oldalát, majd kivesszük, és ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát. Rádobjuk a babérlevelet, a fűszerköményt, felöntjük a borral, és a negyedére forraljuk. Jöhet rá az alaplé, a tejszín, 1 evőkanál mustár, rottyantunk rajta egyet, …