Euronews - 2020. okt 17. 20:47

Franciaország: amatőr felvétel a történelemtanár csecsen gyilkosáról

A történelemtanár gyilkosa Abdoulakh A. néven. 2002. március 12-én született Moszkvában, csecsen származású orosz állampolgár, menekültstátusza volt.

A CIKK FOLYTATÁSÁNAK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE...

Hírvideók

A rovat további legfrissebb cikkei
M1 - Ma reggel - 2020. okt 24. 5:27

1956 hőseire emlékezünk

Országszerte és a határokon túl is az 1956-os forradalomra és a szabadságharc hőseire emlékeztek tegnap. A 64 évvel ezelőtti történések hátteréről, valamint a témában végzett legfrissebb kutatási eredményekről a Veritas Kutatóintézet tudományos munkatársát kérdezte Somorjai Balázs.
Euronews - 2020. okt 23. 20:34

Washington a hegyi-karabahi harcok beszüntetésén munkálkodik

Külön-külön találkozott az azeri és az örmény külügyminiszterrel amerikai kollégájuk, Mike Pompeo. A felek a hegyi-karabahi konfliktus csillapításának lehetőségeiről tárgyaltak Washingtonban pénteken. A múlt vasárnap bejelentett tűzszünet ellenére a harcok továbbra sem enyhülnek.
Euronews - 2020. okt 23. 19:22

Koronavírus: Európa még tovább szigorít

Több európai régióban éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be, míg Svédország csak célzott intézkedések bevezetését tervezi a megugró esetszámok miatt.
M1 - Napi legfontosabb - 2020. okt 23. 18:34

Halálos baleset a kalandparkban

Tragikus baleset történt tegnap egy kalandparkban a Vas megyei Gyöngyösfaluban. Középiskolások egy pallóhídon akarta átkelni, amikor kidőlt egy fa és az magával rántotta a hozzá erősített drótköteleket. A balesetben egy fiatal fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, két másik fiatalt pedig kórházba kellett vinni. A rendőrség …
M1 - Napi legfontosabb - 2020. okt 23. 18:27

Kudarcba fulladt tüntetés

Kudarcba fulladt a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által szervezett tüntetés. Az előre beharangozott 100 ezer ember helyett néhány százan jöttek el a közmédia székháza elé. A baloldali pártok is távol maradtak, ezt a felszólalók nehezményezték is.
M1 - Napi legfontosabb - 2020. okt 23. 18:24

Kötelező a maszk a rendezvényeken

Mától kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken, valamint a sportrendezvényeken. A gyűléseken a felszólalók maszk nélkül mondhatják el a beszédüket, a sportrendezvényeken pedig nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőiknek. Mindenki másnak viszont igen. Aki a felszólítás ellenére sem …
Euronews - 2020. okt 23. 17:06

QAnon, egy bizarr összeesküvés-elmélet

Sátánista pedofil hálózat prominens demokrata politikusok és hírességek vezetésével, akik állítólag gyerekeket rabolnak, megeszik őket és a vérüket isszák, hogy örökké éljenek. Ez annak az összeesküvés-elméletnek az alapja, amelyet a QAnon-mozgalom terjeszt.
Euronews - 2020. okt 23. 15:23

Távoktatás járvány idején

A világjárvány kitörésével az oktatás az osztályteremből átkerült az online térbe. Kérdés, hogy az e-learningnek ezentúl az eddiginél nagyobb szerepe lesz-e, vagy visszatérünk az iskolákba.
ATV - Egyenes beszéd - 2020. okt 23. 14:30

Dobrev: már 2021-ben bevezethetik az európai minimálbért

Október 23-án lett kilencéves a Demokratikus Koalíció (DK). Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy bár kezdetekben senki nem gondolta volna, hogy akár az 5 százalékot el fogják érni, ma már az ellenzéki pártok közül a legnagyobb támogatottsággal bír a DK.
Euronews - 2020. okt 23. 14:20

Borat visszatér

A kazah riporter ezúttal Rudy Giulianival küzd meg.
Euronews - 2020. okt 23. 13:09

Végleges tűzszünet Líbiában

Véget érhet a polgárháború Líbiában, miután végleges tűzszünetet kötöttek a harcoló felek.
ATV Híradó - 2020. okt 23. 13:00

Közel teltházasak a szállodák az őszi szünetben

A wellness szállodáknak külön ajánlásokat adott ki a tisztiorvosi szolgálat. A járvány miatt azonban sokan döntenek úgy, hogy idén inkább otthon töltik az őszi szünetet.
M1 - Napi legfontosabb - 2020. okt 23. 10:30

Vita a Dobrev-jelentésről

A Fidesz szerint elfogadhatatlan a Dobrev-jelentés. Dobrev Klára, DK-s Európai Parlamenti képviselő olyan "iránymutatásokat dolgozott ki" a tagállamok számára, amelyek szerinte segítenek elérni, hogy legyen uniós minimálbér. A Fidesz szerint viszont a jelentés valós tartalom nélküli ígéretekkel van tele.
M1 - Napi legfontosabb - 2020. okt 23. 10:22

Külhoni megemlékezések

A külhoni magyarok is megemlékeznek az 1956-os forradalomról. Ungváron csendes megemlékezés keretében koszorúzták meg a szabadságharc kárpátaljai hőseinek emlékművét, majd átvonultak az ungvári fegyházhoz, ahol több ezer magyarországi forradalmárt, valamint a velük szimpatizáló kárpátaljaiakat tartották fogva és kínoztak meg. Brenzovics László, a KMKSZ elnöke azt …
M1 - Napi legfontosabb - 2020. okt 23. 10:21

A szabadság napja

Ma van az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 64. évfordulója. A hagyományoknak megfelelően reggel felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtti Kossuth téren, a koronavírus-járvány miatt azonban idén a központi események legtöbbje elmarad. Orbán Viktor miniszterelnök kora reggel Wittner Mária '56-os szabadságharcossal helyezett el koszorút a Corvin-közben. …
Euronews - 2020. okt 23. 7:33

Miriam története: utcáról a balettiskolába

A 8 éves Miriamot a járvány űzte az utcára, mert csak itt volt elegendő hely ahhoz, hogy gyakoroljon, Amikor a nápolyi színház ezt megtudta, helyet ajánlott neki.
M1 - Ma reggel - 2020. okt 23. 6:43

1956-os forradalom: a Time magazin akkor "a magyar szabadságharcost" választotta az Év Emberének

Szerte a világban nagy visszhangja volt a forradalomnak, több ország elítélte a Szovjetuniót, a lengyelek ruhákat, élelmet küldtek. Még Elvis Presley is felszólalt a magyarok érdekében, a Time magazin pedig az év emberének a „magyar szabadságharcost" választotta. További érdekességek már Barnától és vendégétől, Borvendég Zsuzsannától, a Magyarságkutató Intézet …
M1 - Ma reggel - 2020. okt 23. 6:06

1956 katonai eseményei

Témánk továbbra is az 1956-os forradalom és szabadságharc. A katonai eseményekkel folytatjuk. A Vörös Hadsereg alakulatai október 24-én hajnalban bevonultak Budapestre, és számos stratégiai ponton összecsaptak az őket feltartóztató felkelő-csapatokkal. Ekkor megkezdődött a forradalom fegyveres szakasza. Történésszel folytatja a témát Barna.
M1 - Ma reggel - 2020. okt 23. 5:20

Szentkirályi Alexandra: európai átlagban jól teljesít a magyar egészségügy

Napról napra dőlnek meg itthon a járványrekordok. És a környező országokban is. A kormányok több uniós tagállamban már teljes zárást jelentettek be, tegnap a szlovén kormány is boltzárat rendelt el. A magyar egészségügy még tartja magát. Az aktualitásokról Szentkirályi Alexandra kormány-szóvivővel beszélgettünk.
M1 - Napi legfontosabb - 2020. okt 22. 18:38

Áramlopási ügy

Fotó és videó is előkerült arról a számítógép-halmazról - amellyel a gyanú szerint a Demokratikus Kolíció egyik kerületi képviselője bitcoin, vagyis virtuális valuta bányászatban vett részt a VII. kerületi polgármesteri hivatalban. A rendőrség áramlopás miatt indított nyomozást, a képviselő kilépett a DK-ból. A politikai vita most már arról szól, hogy vajon …
M1 - Napi legfontosabb - 2020. okt 22. 18:26

Tanárgyilkosság Franciaországban

Hét ember ellen emeltek vádat Franciaországban a múlt pénteki tanárgyilkosság miatt. Mindannyian azzal védekeznek, hogy nem tudtak róla, mire készül a szélsőséges iszlamista támadó, de valamilyen módon mégis segítették a kegyetlen kivégzést. Két kiskorú is van a vádlottak között. A tegnap esti gyászszertartáson kemény szavakkal ment neki a francia elnök az …
M1 - Napi legfontosabb - 2020. okt 22. 18:17

Migránstámadások a Vajdaságban

Megint félnek a magyar határ közelében fekvő, vajdasági települések lakói. Tömegével lepték el a bevándorlók a környéket. Mondhatni - otthon érzik magukat: bejárnak a kertekbe, időnként a házakba. Lopják a termést, vagy az áramot, amikor a telefonjukat akarják feltölteni. Egy nőt is megtámadtak Szabadkán, letépték a nyakláncát.
M1 - Napi legfontosabb - 2020. okt 22. 18:13

Törölték a központi programokat

Március 15-dike és augusztus 20-dika után, az október 23-dikai nemzeti ünnepet is megzavarja a járvány. A hagyományok szerint már ma délután fáklyás emlélmenetet kellett volna tartani a Műegetem és a Bem tér között. Ez is elmaradt. Holnap felvonják a nemzeti lobogót reggel a Parlament előtt, de a folytatás nem úgy alakul, mint az elmúlt években.
M1 - Napi legfontosabb - 2020. okt 22. 18:10

Látogatás az idősotthonokban

Egyre nagyobb gondot okoz az idősotthonokban - nemcsak itthon, hanem szerte Európában, hogy a kijárási és látogatási tilalom megviseli a bent lakókat. Mivel még hónapokig tarthat a járvány, így többfelé alternatív megoldást dolgoztak ki: üvegfalú konténerrel vagy éppen speciális sátorral. Ha valaki egy éve azt mondta volna, hogy csak így lehet majd találkozni a …
M1 - Napi legfontosabb - 2020. okt 22. 17:59

Újabb járványrekord

Megint megdőlt járványrekord! A hivatalos adatok szerint 2032 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést - ilyenre eddig nem volt példa itthon. Egy nap alatt 46-an haltak meg, valamivel több, mint 2100 embert ápolnak jelenleg kórházban. Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta: az egészségügy bírja a terhelést. A kórházi ágyak 47 százaléka üres, műtéteket továbbra …
Euronews - 2020. okt 22. 17:32

A megyék nagy részében is kijárási tilalom lép életbe Franciaországban

Péntek éjféltől nemcsak a városokban, de a megyék nagy részében is kijárási tilalom lép életbe Franciaországban. Az új korlátozó intézkedés a francia lakosság kétharmadát érinteni fogja. Az egészségügyi miniszter szerint 15 naponta megduplázódik a bizonyított fertőzési esetek száma.
Euronews - 2020. okt 22. 17:17

Latin-amerikai lélek hárfára és tenorra

Mi születik abból, ha egy híres tenor és egy hárfaművész összefog? Egy nagyon különleges program. Rolando Villazón és Xavier de Maistre bemutatja a Serenata Latinát.
Euronews - 2020. okt 22. 16:15

Csütörtök este tartják az utolsó elnökjelölti vitát

Csütörtök este tartják Nashville-ben az utolsó elnökjelölti vitát az amerikai elnökválasztás kampányában. A Belmont Egyetem előadótermébe szigorú tesztelés után léphet be a néhány tucatnyi hallgatóság. A 90 perces vita hat 15 perces blokkból áll majd.
Magyar hang - Kötött fogás - 2020. okt 22. 15:26

Kötöttfogás 110. – Szijjártó vagy Dzsudzsák lesz Orbán utódja?

Újra itt a Kötöttfogás! Parázs vita, az átlagnál emeltebb hangerő, de azért árad a szeretet. És sosem hangzott még el ilyen sokszor az a szó, hogy: k...... (7 betűs szó! Na de mi az?) A mai beszélgetőtársak: Lukácsi Katalin, Csintalan Sándor, Konok Péter, Pulai András, a műsorvezető: Pörzse Sándor. Kezdés este 8-kor a YouTube-on. Számítunk figyelmére. Témáink: …
Euronews - 2020. okt 22. 15:23

Bombariadó Lyonban

Öngyilkos merénylettel fenyegetőzött egy nő a Part-Dieu pályaudvaron.
Euronews - 2020. okt 22. 14:57

Újabb korlátozó intézkedések a járványhelyzet miatt Csehországban

Újabb korlátozó intézkedések léptek életbe csütörtöktől a járvány terjedése miatt Csehországban. A kormány rendelkezése alapján az élelmiszerboltok és gyógyszertárak kivételével zárva tartanak az üzletek, a forgalom a munkahelyre és az orvoshoz való való eljutásra, illetve a vásárlásra korlátozódik.
Euronews - 2020. okt 22. 14:25

Európa gyümölcsöskertje: Spanyolország

Botanikus kertnek is beillő citrusültetvényre látogattunk. A citrusok eredetileg a Himalája lábainál nőttek nyolcmillió évvel ezelőtt, a Földközi-tenger mentén találtak rá a nekik való klímára.
ATV Híradó - 2020. okt 22. 14:15

Megelégelte az iskolai maszkviselést, tűzriadót csinált a diák

Megelégelte az iskolai maszkviselést, ezért megnyomta a tűzjelzőt egy diák egy komlói iskolában. A tanítás leállt, az intézményt azonnal kiürítették. A kiérkező tűzoltókat azonban visszafordították, mert hamar kiderült, hogy diákcsínyről van szó.
ATV Híradó - 2020. okt 22. 14:00

Influenzaoltás: megszólalt a gyártócég képviselete, van-e hiány a vakcinából

A gyártócég képviselője az ATV Híradónak azt mondta, hogy a vakcinát a három éven aluliaknak és a várandósoknak vették meg. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint ők erről még nem kaptak pontos információkat.Évek óta viszonylag csekély számban fogynak az influenza elleni vakcinák. Idén a koronavírus-járvány miatt azonban megnövekedett irántuk az …
ATV Híradó - 2020. okt 22. 13:30

Már 34 millióan leszavaztak Amerikában

Donald Trumpnak bankszámlája van Kínában, ahol évekig üzletelni akart, miközben a nyilvánosság előtt Peking ellenfelének szerepében tetszelgett, írta meg a New York Times. Trump pedig Joe Biden fiának kétes üzleti ügyeiben sürgetett vizsgálatot.
M1 - Napi legfontosabb - 2020. okt 22. 13:11

Exkluzív interjú Georgia Melonival

Kitüntették az Előre budai srácok dal szerzőjét. Pier Fráncseszko Pindzsitore (Pier Francesco Pingitore) olasz zeneszerző, a magyar érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehette át október 23-a alkalmából, Rómában. A művész 1966-ban szerezte a ma már Magyarországon is jól ismert Előre budai srácok, előre pesti srácok refrénű dalt. A magyar nagykövetségen tartott …
Euronews - 2020. okt 22. 12:08

Őslakosok kormányellenes tüntetése Kolumbiában

Több ezer őslakos tüntetett a kolumbiai kormány ellen Bogotában. Azt követelik, hogy a kormány számolja fel az erőszakhullámot a földjükön, Kolumbia délnyugati részén. Az ügy érdekében a héten országos sztrájkot kezdtek, amelyhez tanárok, diákok, szakszervezetek is csatlakoztak.
Euronews - 2020. okt 22. 11:33

Erdőtüzek pusztítanak Colorado államban

Erdőtüzek pusztítanak az Egyesült Államokban Colorado államban. A száraz és szeles időjárás miatt a lángok terjedését a tűzoltók nem tudták megakadályozni. A füstoszlopokat több tucat kilométerről is látni lehetett.
Euronews - 2020. okt 22. 11:08

Bankrablási kísérlet Grúziában, 43 túszt sikerült kiszabadítani

Egy bankrablási kísérlet után 43 túszt sikerült kiszabadítaniuk a rendőröknek Grúziában. Zugdidi városban egy fegyveres férfi szerda délután túszul ejtette a bankfiók munkatársait, ügyfeleit, és 500 ezer dollár készpénzt követelt elengedésükért.